Hello our valued visitor, We present you the best web solutions and high quality graphic designs with a lot of features. just login to your account and enjoy ...

В периода 23-28 юни 2023 г. студенти и преподаватели на ВТУ участваха в 18-ти по ред международен турнир „Игри на приятелството“, организиран от спортния клуб на Университета в Тел Авив, Израел. Международният турнир е създаден да сближава отбори от страни от целия свят, за да съпреживеят спорта и приятелството. То символизира духа на игрите, където мъже и жени от всички религии и държави се събират.

В едноседмичния турнир по баскетбол и 3х3 баскетбол за студенти, представителите са внимателно подбрани, за да ги превърнат от опоненти на игрището в съюзници, така че да могат да разрешават своите спорове и различия чрез здравословна конкуренция и благороден спортен дух. За първи път в лицето на мъжкия отбор по баскетбол на Великотърновския университет, България има представител на този форум.

В турнирите взеха участие отбори от Израел, Палестина, Йордания, Литва, Украйна.

В мачовете по класически баскетбол 5х5 отборът на ВТУ игра финал срещу сборен отбор от баскетболисти от всички университети в Израел. Въпреки високото ниво на съперниците от Израел, баскетболистите от ВТУ се представиха изключително достойно и победителят от мача не беше ясен до последните минути. По този начин нашите момчета в състав Константин Коев, Цветослав Острев, Христо Милетов, Петьо Колев, Светлозар Стойчев, Димитър Радев, Благовест Иванов, Джен Дай, спечелиха купата за второ място в турнира.

В турнира по 3х3 баскетбол студентите в състав Благовест Иванов, Светлозар Стойчев, Димитър Радев и Джен Дай завоюваха бронзови медали.

Ръководителите на отборите проф. Милена Алексиева и доц. Стоян Денев изказват благодарност към ректорското ръководство, студентския съвет и отдел Еразъм на Великотърновския университет за подкрепата за осъществяване на участието в този престижен турнир. 

Студенти и преподаватели на ВТУ участваха в 18-ти по ред международен спортен турнир, организиран от Университета в Тел Авив, Израел  Студенти и преподаватели на ВТУ участваха в 18-ти по ред международен спортен турнир, организиран от Университета в Тел Авив, Израел